SZKOLENIE OKRESOWE BHP DLA PRACODAWCÓW I INNYCH OSÓB KIERUJĄCYCH PRACOWNIKAMI wróć do listy

Numer edycji: 210-05/029-113/17

Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest aktualizacja i uzupełnienie wiedzy i umiejętności, w szczególności z zakresu: - oceny zagrożeń występujących w procesach pracy oraz ryzyka związanego z tymi zagrożeniami, - kształtowania bezpiecznych i higienicznych warunków pracy, - ochrony pracowników przed zagrożeniami związanymi z wykonywaną pracą.
Szkolenie trwa:
16H
Warunek uczestnictwa:
Pracodawca lub osoba kierująca pracownikami.
Zakres tematyczny szkolenia obejmuje:
Wybrane regulacje prawne z zakresu prawa pracy dotyczące BHP. | Identyfikacja, analiza i ocena zagrożeń. | Organizacja i metody kształtowania BHP. | Analiza okoliczności i przyczyn wypadków przy pracy i chorób zawodowych oraz związana z nimi profilaktyka. | Organizacja i metodyka szkolenia w zakresie BHP. | Zasady postępowania w razie wypadku. | Skutki ekonomiczne niewłaściwych warunków pracy. | Problemy ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska naturalnego.

Organizator szkolenia

Nazwa

Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Pruszkowie

Kontakt

tel./fax: 22 758 71 60,
pruszkow@zdz.edu.pl

Adres

Zapisz się na szkolenie

Inne kursy w tej kategorii

KIEROWCA OPERATOR WÓZKÓW JEZDNIOWYCH (210-03/010-118/2016)

Miejsce: 05-120 Legionowo ul. Reymonta 6 B

przygotowanie do obsługi wózków jezdniowych i bezpiecznej wymiany butli

Termin szkolenia: 2016-05-17

DOZÓR ORAZ EKSPLOATACJA URZĄDZEŃ, INSTALACJI I SIECI ELEKTROENERGETYCZNYCH - GRUPA 1 (210-06/087-112/21)

Miejsce: ul. Nasielska 48, 04-342 Warszawa

PRZYGOTOWANIE UCZESTNIKÓW SZKOLENIA DO EGZAMINU KWALIFIKACYJNEGO W ZAKRESIE DOZORU ORAZ/LUB EKSPLOATACJI URZĄDZEŃ, INSTALACJI I SIECI ELEKTROENERGETYCZNYCH

Termin szkolenia: 2021-07-22

KUCHARZ (210-01/005-018/2025)

Miejsce: 00-252 Warszawa,ul Podwale 13

Przygotowanie do pracy w różnych placówkach gastronomicznych

Termin szkolenia: 2025-03-25