Numer edycji: 210-04/034-118/17
Cel szkolenia:
Nabycie wiedzy i umiejętności niezbędnych do podjęcia zatrudnienia na stanowisku cukiernika
Szkolenie trwa:
120H
Warunek uczestnictwa:
wykształcenie minimum podstawowe, badania na nosicielstwo, brak przeciwwskazań zdrowotnych
Zakres tematyczny szkolenia obejmuje:
Wiadomości wstępne z zakresu cukiernictwa | Surowce i materiały pomocnicze | Maszyny, sprzęt i wyposażenie do produkcji ciast | Sporządzanie kremów i innych mas do ciast | Wykańczanie wyrobów ciastkarskich | Przechowywanie i ekspozycja wyrobów cukierniczych | Przestrzeganie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP) i dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) | HCCP- wdrożenie i dokumentacja
Organizator szkolenia
Nazwa
Ośrodek Ksztalcenia Zawodowego w Garwolinie
Kontakt
25 682 29 11 // 662 056 195
garwolin@zdz.edu.pl
Adres
Inne kursy w tej kategorii
Miejsce: ul.Wiśniowa 56, 02-520 Warszawa
Przygotowanie osób posiadających praktykę do egzaminu państwowego
Termin szkolenia: 2015-05-14
Miejsce: ul. Nasielska 48, 04-342 Warszawa
Usługa ma charakter edukacyjny.
Zdobycie podstawowej wiedzy teoretycznej z zakresu stosowania okładzin oraz nabycie umiejętności wykonywania prac glazurniczych przy zachowaniu wymagań higieniczno – sanitarnych i bezpieczeństwa pracy.
Termin szkolenia: 2020-09-25
Miejsce: 05-120 Legionowo ul. Reymonta 6 B
aktualizacja i uzupełnienie wiedzy z zakresu BHP
Termin szkolenia: 2017-05-22