NAPEŁNIANIE CIŚNIENIOWYCH ZBIORNIKÓW PRZENOŚNYCH POWYŻEJ 350cm3 wróć do listy

Numer edycji: 210-04/016-118/25

Cel szkolenia:
Zdobycie umiejętności w zakresie napełniania zbiorników przenośnych i przygotowanie do egzaminu sprawdzającego kwalifikacje przy napełnianiu zbiorników przenośnych o pojemności pow. 350cm3
Szkolenie trwa:
16H
Warunek uczestnictwa:
ukończone 18 lat, wykształcenie min. gimnazjalne, zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do wykonywania czynności napełniania zbiorników gazem.
Zakres tematyczny szkolenia obejmuje:
wiadomości o właściwościach fizycznych i chemicznych gazów, informacje o gazach, konstrukcja zbiorników przenośnych i ich zasadnicze parametry, konstrukcje i zasadnicze wymagania dla osprzętu, znakowanie zbiorników przenośnych, kody barwne i etykiety ostrzegawcze, napełnianie zbiorników- czynności robocze i kontrolne, wykonywanie dozoru technicznego zbiorników przenośnych, badania i naprawy, ogólne zalecenia bhp i ppoż., transport i składowanie zbiorników przenośnych, egzaminowanie, certyfikowanie, kwalifikowanie osób napełniających zbiorniki przenośne, napełnianie zbiorników- czynności robocze i kontrolne.

Organizator szkolenia

Nazwa

Ośrodek Ksztalcenia Zawodowego w Garwolinie

Kontakt

25 682 29 11 // 662 056 195
garwolin@zdz.edu.pl

Adres

Zapisz się na szkolenie

Inne kursy w tej kategorii

DOZÓR ORAZ EKSPLOATACJA URZĄDZEŃ, INSTALACJI I SIECI ENERGETYCZNYCH - GRUPA 3 (210-06/070-112/18)

Miejsce: ul. Nasielska 48, 04-342 Warszawa

przygotowanie do egzaminu kwalifikacyjnego w zakresie dozoru oraz/lub eksploatacji urządzeń, instalacji i sieci energetycznych - Grupa 3

Termin szkolenia: 2018-05-21

OBSŁUGA SUWNIC / WCIĄGNIKI / WCIĄGARKI (210-05/026-118/17)

Miejsce: 05-800 Pruszków, ul. Jasna 2

Przygotowanie do egzaminu państwowego UDT

Termin szkolenia: 2017-04-11

PRZESTRZEGANIE ZASAD GHP/GMP I PODSTAWY HACCP (210-01/078-118/2017)

Miejsce: 00-252 Warszawa,ul Podwale 13

Zaznajomienie z podstawowymi zagadnieniami higieny dla osób zatrudnionych przy produkcji, przygotowaniu i obrocie środkami spożywczymi

Termin szkolenia: 2017-09-05