ADR - (KURS SPECJALISTYCZNY) PRZEWÓZ TOWARÓW NIEBEZPIECZNYCH W CYSTERNACH wróć do listy

Numer edycji: 210-04/004-114/20

Cel szkolenia:
Zapoznanie kierowców pojazdów przewożących towary niebezpieczne z zagrożeniami wy-stępującymi podczas przewozu oraz przekazanie informacji niezbędnych dla zminimalizowania prawdopodobieństwa powstania wypadku, jak również przygotowanie ich do podjęcia działań zmierzających do ograniczenia skutków wypadku
Szkolenie trwa:
19H
Warunek uczestnictwa:
posiadanie przez kierowcę ważnego zaświadczenia ADR o przeszkoleniu kierowcy kursu podstawowego (zaświadczenie zgodnie z Umową ADR) lub ukończenie (w danym lub innym ośrodku) z wynikiem pozytywnym kursu początkowego podstawowego
Zakres tematyczny szkolenia obejmuje:
Zachowanie się pojazdów na drodze, z uwzględnieniem przemieszczania się ładunku, Wymagania dotyczące pojazdów i cystern, ogólne wiadomości teoretyczne na temat różnych systemów napełniania i opróżniania cystern, dodatkowe przepisy , ćwiczenia praktyczne.

Organizator szkolenia

Nazwa

Ośrodek Ksztalcenia Zawodowego w Garwolinie

Kontakt

25 682 29 11 // 662 056 195
garwolin@zdz.edu.pl

Adres

Zapisz się na szkolenie

Inne kursy w tej kategorii

Operator wózków jezdniowych – podnośnikowych z mechanicznym napędem podnoszenia z wyłączeniem wózków z wysięgnikiem oraz wózków z osobą obsługującą podnoszoną wraz z ładunkiem (210-06/082-118/24)

Miejsce: ul. Nasielska 48, 04-342 Warszawa

teoretyczne i praktyczne przygotowanie do uzyskania kwalifikacji wymaganych przy obsłudze wózków jezdniowych z napędem silnikowym

Termin szkolenia: 2024-07-04

SYSTEM SZKOLENIA, UZYSKIWANIA, POTWIERDZANIA I PRZEDŁUŻANIA UPRAWNIEŃ SPAWACZY ZGODNIE Z NORMĄ PN-EN ISO 9606-1 (210-06/031-018/16)

Miejsce: ul. Nasielska 48, 04-342 Warszawa

Zdobycie podstawowej wiedzy nt. szkolenia , uzyskiwania, potwierdzania i przedłużania uprawnień spawaczy zgodnie z normą PN-EN ISO 9606-1.

Termin szkolenia: 2016-10-14

POMOC KUCHARZA (210-01/012-118/2020)

Miejsce: 00-252 Warszawa,ul Podwale 13

przygotowanie do wykonywania podstawowych prac w gastronomii

Termin szkolenia: 2020-02-17