Spawacz metodą MAG/MIG wróć do listy

Numer edycji: 270/084-312/23

Cel szkolenia:
Celem kursu jest nabycie przez uczestników wiedzy teoretycznej i umiejętności praktycznych nie-zbędnych do pracy na stanowisku Spawacz z uprawnieniami do spawania metodą MAG.
Szkolenie trwa:
H
Warunek uczestnictwa:
Kandydatka/kandydat na kurs zgłoszony zostanie przez Zamawiającego. Wymagane jest wykształcenie co najmniej gimnazjalne lub podstawowe.
Zakres tematyczny szkolenia obejmuje:
Procesy spajania i pokrewne spawaniu | Rysunek techniczny w spawalnictwie | Materiały podstawowe | Materiały dodatkowe | Podstawy elektrotechniki | Urządzenia i sprzęt do spawania | Technika i technologia spawania | Niezgodności spawalnicze, kontrola i badania złączy spawanych | Konstrukcje spawane i jakość w spawalnictwie | Szkolenie, egzaminowanie, kwalifikowanie, certyfikowanie i uprawnienia spawaczy | Przepisy, wytyczne i normy dotyczące spawalnictwa | Bhp i ppoż. przy pracach spawalniczych | Instruktaż wstępny | Zajęcia praktyczne

Organizator szkolenia

Nazwa

Centrum Kształcenia w Płocku

Kontakt

tel./fax: (24) 264 60 84
ckplock@zdz.edu.pl

Adres

Zapisz się na szkolenie

Inne kursy w tej kategorii

DOZÓR ORAZ EKSPLOATACJA URZĄDZEŃ, INSTALACJI I SIECI ENERGETYCZNYCH - GRUPA 3 (210-06/107-112/19)

Miejsce: ul. Nasielska 48, 04-342 Warszawa

przygotowanie do egzaminu kwalifikacyjnego w zakresie dozoru oraz/lub eksploatacji urządzeń, instalacji i sieci energetycznych - Grupa 3

Termin szkolenia: 2019-09-12

ADR - KURS PODSTAWOWY (210-04/026-014/19)

Miejsce: 08-400 Garwolin, ul. Kościuszki 6/4

Zapoznanie kierowców pojazdów przewożących towary niebezpieczne z zagrożeniami wy-stępującymi podczas przewozu oraz przekazanie informacji niezbędnych dla zminimalizowania prawdopodobieństwa powstania wypadku, jak również przygotowanie ich do podjęcia działań zmierzających do ograniczenia skutków wypadku.

Termin szkolenia: 2019-03-23

Kuchnia polska (210-01/040-118/2022)

Miejsce: 00-252 Warszawa,ul Podwale 13

zapoznanie uczestników z podstawami gotowania ze szczególnym uwzględnieniem przepisów kuchni polskiej

Termin szkolenia: 2022-12-06